ToengToeng
 
Oetjah-Atjeh, babbelen onder de waringin

 

Wolk

’t is maar één zo’n wolk
die drijft voorbij, die drijft voorbij
ontglip me niet lief
blijf bij mij
drijf met me mee op het getij

het is maar één zo’n wolk
’t is nog geen storm
ik lees de kleuren van het water
de zee is glad, zonder gevaar
de storm, de storm komt later

het is maar één zo’n wolk
toe blijf nog wat
ga niet aan land, ga niet aan land
want liefst ben ik in deze prauw
en zwerf nog even rond met jou

                                               ©marian puijk



Ambon Manise (Lief Ambon)

Een land van zee en water
van groen en blauw en vis
waar goud en zon en klater
waar oerwoud leven is
waar reizen is een motorboot
mijn handen in de golven
een huis op palen bij een sloot
onder het groen bedolven
en overal de zee, de zee
de schelpen in het witte zand
je vaart, je vist en ik ga mee
het blauwe water en dit land

Hier is mijn land een toverwoord
onmetelijk de zee, het schip, de oceaan
de ruwe kustlijn ongestoord
het bos, de bergen, de vulkaan
de branding en het witte schuim
de wolken, wind, het water
de zwavelbronnen, lavakruim
en de vulkaan die staat er

Hier is mijn land een toverwoord
ik had nog nooit dat land gehoord
te mooi, te groots om te bestaan
ik ben erheen en ook weer weggegaan
de tijd staat stil, gaat toch te vlug
ik moet weer gaan, maar kom terug
                                                ©marian puijk


Recept
Scrambled eggs op z'n Indisch

Voor wie tijdens het vele lezen even iets gemakkelijks wil eten.
Voor één persoon:

2 eieren scramblen in de koekenpan
ketjap manis en sambal oelek toevoegen naar smaak
klein handje conimex gebakken uitjes erdoor

Lekker op een mueslibol, je hebt dan de extra toevoeging van een paar rozijntjes en nootjes. Die kan je er natuurlijk ook tijdens het scramblen aan toevoegen en het dan op een ander soort broodje doen.

Heerlijk en super snel klaar.

En lezen maar weer :-)